Medryttare/fodervärd

MÅLSÄTTNING

Att alla besökare på Solängens Ridskola, både barn och vuxna, ska känna sig välkomna, omtyckta och respekterade.

Att stimulera barns nyfikenhet och intresse för hästen som djur, så att de på ett lustfyllt och lekfullt sätt, lär sig grunderna för ridning och ett säkert hästhanterande.

Att genom fasta rutiner och regler, i stallet och vid ridning, få alla barn att känna sig trygga med hästar och ridning.

Att vid varje lektionstillfälle arbeta med empati och ansvarhetskänsla gentemot hästen genom att varje elev lär sig hantera och sköta om sin lektionshäst.

Att alla barn ska bli bekräftade och få uppmärksamhet.

Att i barnets egen takt uppmuntra dem till att klara av nya saker och därmed stärka deras självkänsla.

VÅR VISION  Att i en trygg och harmonisk miljö få kontakt med hästar och genom lek och skoj få grunderna till ridning och ett säkert hästhanterande.

VÅRA LEDORD  Pedagogik, lek och säkerhet.