Medryttare/fodervärd

MEDRYTTARE / FODERVÄRD

MEDRYTTARE  rider 1g/v ut i skogen eller kombinerad uteritt/ridbana. Man rider under sin förälders ansvar som hela tiden måste vara på plats i stallet. Minst 1g/månad ska man delta på en lektion med sin medryttarponny. Man måste rida i ordinarie grupp plus TR-grupp.

FODERVÄRD  man har en "halv egen" häst med allt vad det innebär. Ponnyn är fodervärdens 4 dagar i veckan varav man får rida 3 av de dagarna. En dag i veckan måste man mocka och fixa vatten åt sin ponny. Man måste gå i ordinarie grupp plus att man måste träna med sin foderponny minst varannan vecka i TRprivatgrupp. Utöver det är det starkt rekommenderat att man tränar ytterligare.

Alla ponnyer är inte aktuella för detta system utan det är vissa ponnyer som har det behovet för att funka på vanliga lektioner. På de större ponnyerna är det en förutsättning att vi har halvfodervärdar för att kunna erbjuda lite större ponnyer i verksamheten. Annars blir de för dyra i drift mot hur många lektioner de kan gå.

Alla TR-elever kan meddela sitt intresse men sedan är det jag och personalen som matchar rätt ponny med rätt familj/elev. Så det är inget kösystem. Det är viktigt med rätt matchning och att det finns en stöttande förälder bakom som tycker det är kul att följa till stallet och som känner sig bekväm med det ansvar det innebär.

Systemet är ganska nytt och ibland måste vi göra justeringar för att det ska fungera optimalt men hittills har vi mycket positiva erfarenheter. Det ger elever chans att testa på att ha egen häst och det ansvar som följer, att få utveckla sin ridning ännu mer, få chans att tävla m.m. Samt att familjen får känna på hur mycket tid men också pengar det kostar att ha häst.

Har ni frågor så är det bara att ni hör av er!

Elin