Hej!

Jag heter Nisse och är den allra minsta *mumsa* hästen här på gården. Kom gärna hit och hälsa på nångång! *mumsa* Ses!

Nisse

STORVRETA PONNYKLUBB TAR ÖVER DRIFTEN AV RIDSKOLAN

Hej alla elever!

Här följer viktig information inför höstterminen:

Solängens ridskola kommer att utöka sitt samarbete med Storvreta Ponnyklubb. Detta innebär inga större förändringar för er elever mer än att ni fortsättningsvis ska betala alla ridavgifter till föreningen.

Fördelarna med detta är att vi får en större gemenskap och klubbkänsla, att det finns ett större nät runt en så här pass stor ridskola som vi är samt att vi kan få stöd för utveckling av klubben för er medlemmar.

Solängen kommer att hyra ut sin anläggning och sina ponnyer till Storvreta Ponnyklubb. Personal som sköter den dagliga skötseln av ponnyerna är fortsatt anställd i företaget. Uppstallare med egen häst samt fodervärdssystemet kommer att vara kvar i företaget.

Storvreta Ponnyklubb kommer att driva ridskoleverksamheten och ha egen anställd personal för lektionerna och driften av ridskoledelen. Ridskolechef blir jag (Elin) och instruktörer blir som nu (Therese, Lotta, Anna, Tina och jag själv).

I och med denna omorganisation är fakturorna för den resterande terminsavgiften försenad. Den kommer under v. 27-28 och kommer att komma från Storvreta Ponnyklubb. Så observera att det är till SPK som betalningen skall ske.

Vi ser fram emot en superspännande höst som vi tror kommer att bli jättebra!

Hälsningar Elin
Solängens ridskola och Storvreta Ponnyklubb

NYA NYBÖRJARGRUPPER HT-19

Höstterminen startar fredag v 32 dvs 9 augusti. Och slutar torsdag v 51. Det blir 19 tillfällen om man rider varje vecka.
Vi förbehåller oss rätten att ställa in eller senarelägga starten vid för få anmälda i någon grupp.

Fredagar jämn vecka 18.45-19.30
Ålder: 7-9 år
Pris: 1800kr

Fredagar 15.45-16.30
Ålder: 5-7 år
Pris: 2755kr

Lördagar ojämn vecka 11.30-12.15
Ålder: 4-6 år
Pris: 1800kr

Vi hoppas att vi får lära känna just er i höst!

Vill ni boka en plats så behöver vi namn och hela personnumret på eleven samt namn, adress, telefon och mail till målsman. Detta för att registrera er i IdrottOnline och i Fortnox. Vi fakturerar via Fortnox till er mail.

Du har alltid 14 dagars ångerrätt från det att du bokade platsen med dina uppgifter. Därefter är du bunden till att betala terminsavgiften.

Utöver terminspriset tillkommer medlemsavgift i föreningen Storvreta Ponnyklubb som vi samarbetar med. 250kr/kalenderår för barn/ungdom. I och med medlemsskapet får ni bl.a. försäkring i Folksam, men vi rekommenderar ändå att ni ser till att ni har en försäkring på barnet som täcker ridning.

Klädsel som ni kommer att behöva är:

Ridhjälm, CE-märkt med standard VG1 01.040. Äldre hjälmar märkta EN1384, är godkända tillsvidare.

Oömma kläder utan vassa sömmar eller sånt som kan fastna.

Skor med tydlig klack! Stövel eller känga.

Hos oss lär man sig ihop med sin förälder; en vuxen per elev ska alltid vara med i stallet och på ridbanan.

En lektion hos oss innefattar upprop, stallteori/skötsel, ev. leda till/från ridbanan, uppsittning och ridning. I början blir ridtiden lite kortare då det är viktigt att man lär sig hantera och färdigställa en ponny inför/efter ridning. Under hela din lektionstid så finns en instruktör med gruppen.

Anmäl intresse via mail.

SOMMARLÄGER 2019

Sommarens ridläger och aktiviteter:

OBS!
Sommarskoj är v.26 to-fr 27-28/6.
Kvällsläger är v.27 må-ti 1-2/7.

Anmälningsblankett

Återanmälan till ht-19:

Återanmälan

NYHETSBREV

Värm en kopp te, tänd ett ljus och läs vårat nyhetsbrev det är du värd!

Nyhetsbrev_mars19.pdf  MARS 2019

KALENDARIUM

Här nedan, i vårt kalendarium, finner ni en planering för VT19. Ändringar kan komma att göras.

På söndagar kommer vi att ordna extra aktiviteter för olika åldrar. Detta kommer att annonseras både via hemsidan, instagram och i stallet. Du anmäler dej via vår stalltelefon 0700-01 16 98.

Vi kommer i vår, för första gången att ha lag med i div3 ponny hoppning och dressyr. Kom gärna och hejja på vårat lag när de tävlar för SPK. Lagen består av privatryttare och fodervärdsryttare och går i LD och LC på lokal nivå.

Klubbtävlingarna är satta och vi öppnar för anmälan 3-4 veckor innan. Välkomna!

MEDLEMSAVGIFTER 2019

Information från Storvreta Ponnyklubb (SPK).

Från och med i år ska alla som rider på Solängens ridskola, oavsett ålder, vara medlemmar i Storvreta Ponnyklubb. 250kr för barn/ungdom och 300kr för ridande vuxen.

Fredagen den 21 december gick ett utskick från IdrottOnline med info om hur ni ska göra för att betala årsavgiften.

Om ni inte fick utskicket betyder det att ni inte finns inlagda i IdrottOnline där vårt medlemsregister finns. Då behöver ni maila följande kontaktuppgifter till SPKs e-postadress info@storvretaponnyklubb.se

Ryttarens namn
Personnummer
Postnummer
E-postadress

Hälsningar styrelsen i Storvreta Ponnyklubb

Läs om hur vi hanterar era personuppgifter här.

Följ vår vardag här på ridskolan:
Instagram #Solangensridskola

Senast uppdaterad: